Kaffebakeriet - Boulangerie • Chocolaterie • Patisserie

meny Bestill
Mat og bakevarer

Vår historie

I 1994 åpnet Kaffebrenneriet sin første avdeling i Theresesgate på Bislett. Grunderne Thomas Pulpan og Steinar Paulsrud så mulighetene innenfor et, på den tiden, uutforsket marked i Oslo. I tillegg til å selge gode kaffedrikker og spesialkaffe, ønsket de også å servere kundene gode og ferske bakevarer til kaffen, og helt i starten var det Thomas og Steinar selv som stod for produksjonen av disse hjemme på kjøkkenet etter kaffebarens stengetid. Produktene var naturligvis amerikanskinspirerte, da begge herrene nettopp var tilflyttet fra San Fransico hvor kaffebarkulturen levde i beste velgående.

Ettersom Kaffebrenneriet vokste måtte Thomas og Steinar ty til eksterne leverandører av bakevarer, men synes etterhvert at disse ikke holdt den kvaliteten og den produktlinjen de ønsket. De tok derfor kontakt med franskmannen og chef Patisser Patrick Dufaud. Patrick hadde jobbet som konditor siden han var 15 og er utdannet både baker og konditor i Frankrike. Han hadde opp igjennom årene jobbet både i Paris og Oslo med blant annet baking, kaker, sjokolade, is. Patrick gikk med på å starte Kaffebakeriet sammen med Paulsrud og Pulpan i 1999 og dette var starten på en organisasjon vi i dag er svært stolte av å være en del av. Det aller første bakeriet holdt til på bakrommet i Kaffebrenneriets andre avdeling i Skoveien på Frogner og deretter en liten stund i kjelleren i avdelingen i Løvenskioldsgate 2. Produksjonen vokste seg fort ut av de små lokalene og fikk i 2000 sitt eget lokalet i Pilestredet 63 hvor vi holdt til helt frem til vi mer eller mindre sprengte kapasiteten der i 2007. Da bestemte Patrick, Steinar og Kaffebrenneriets arkitekt seg for å bygge et bakeri som kunne tåle fremtidig trykk og utvidelse og vårt nåværende lokalet i Pilestredet 75 tok deretter form. Her huser vi i dag våre svært dyktige bakere og konditorer og produserer daglig alt fra brød og sandwicher til håndlagde kaker og sjokolade i et svært moderne bakeri med stor kapasitet og det beste utstyr.