Kaffebakeriet - Boulangerie • Chocolaterie • Patisserie

meny

Muffins

Det skjedde en rekke endringer i forhold til utviklingen og forbruket av muffins på 1970- og 1980- tallet. I takt med at flere kvinner tok plass i arbeidslivet, kom det en nedgang i hjemmebakingen. Dette, i kombinasjon med bevegelse om å spise sunnere samt fremveksten av spesialitetsbutikker og kaffebarer, førte til ny standard for muffinsen.

I dag har vi en liten linje med muffins hos Kaffebakeriet. Vi deler våre muffins inn i 3 kategorier:

1. Den søte
Her har vi nå vår klassiske og veldig gode blåbærmuffin inne. Denne er krydret med litt kanel og på toppen har vi strødd på et hjemmelaget struddel.

2. Den sunne
En ekstra grov muffins med bringebær og mandel. En meget saftig muffins som er hele 96% grov grunnet høyt innhold av hvetekli. Bringebær og bringebærpure gir saftigheten, og risted mandel og mandelmel gir en deilig nøttesmak. Et perfekt alternativ når man ønsker seg noe søtt, men litt sunnere.

3. Den glutenfrie
Deilig naturlig glutenfri muffin med skogsbær og pistasj. Muffinsen er laget av bokhvete, rismel og soyamel.

Tross navnet er bokhvete ikke i slekt med hvete, det er faktisk ikke et kornslag i det hele tatt. Bokhvete er en nøtt som også er en fjern slektning av rabarbra. Navnet bokhvete skyldes trolig at nøttene ligner på bøkefrø. Grynene blir brukt i matlaging enten hele eller som mel. Den har høyt innhold av aminosyren lysin, mye organisk bundet kalsium, jern, kalium, magnesium, silisium og fluor. Bokhveten er lett fordøyelig og velegnet som diettmat.

Soyamel er laget av soyabønne som er en plante i erteblomstfamilien. Plantene er en gammel kulturplante i tropiske og subtropiske strøk. Frøene er næringsrike og inneholder ca 40% protein.

Rismel lages av finmalt ris og kan enten komme fra hvit eller brun ris. Rismel er en spesielt god erstatning for hvetemel for de som er glutenintolerante. Rismel er også brukt som et fortykningsmiddel i oppskrifter som skal bevares i kjøleskap eller fryses siden det hemmer vesketap.