Kaffebakeriet - Boulangerie • Chocolaterie • Patisserie

meny Bestill
Mat og bakevarer

Quiche

Selv om quiche nå er en klassisk del av det franske kjøkken, oppstod quichen faktisk i Tyskland i middelalderen under kongedømmet Lothringen. Det er dette område som franskmennene senere døpte om til Lorraine. Ordet ‘quiche’ stammer fra det tyske ordet “Kuchen”, som betyr kake. Den originale “Quiche Lorraine” var en åpen pai med et fyll bestående av egg, fløte og bacon. Det var først senere at osten ble tilsatt, men den er nå fast “inventar”. Quichebunnen ble opprinnelig laget av brøddeig, men den utviklet seg etterhvert til å bli en butterdeigskorpe ofte bakt i en springform.
Quiche ble populært i England en gang etter andre verdenskrig, og i USA på 1950-tallet. I dag serveres quiche over hele Frankrike og man finner mange varianter av quiche, fra den opprinnelige Quiche Lorraine, til den med brokkoli, sopp, skinke eller sjømat. Quiche kan serveres som forrett, til lunsj, frokost eller et kveldsmåltid. På godt norsk kaller kan man gjerne kalle det pai.

Vi i Kaffebakeriet lager nå en type quiche:
• En deilig vegetarquiche med spinat og feta.